Guacamole
Til 4 personer
Betyder avocado sovs (guacamole) på det gamle pre. columbiske sprog Aztectisk. Avocadoen har altid været en bærende ingrediens i det mexicanske køkken. Forståeligt nok, den passer stort set til alle retter der serveres, fra ceviche af det fineste fisk til tung carnita af gris.
Ingredienser
- 2 stk. avocado
- 1 forårsløg
- 1-2 fed hvidløg
- ½-1 jalapeno
- 1 lime
- 5 cm. agurk (valgfri)
- 3-4 små tomater.
- Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
1. Tomater, agurker, forårsløg, hvidløg og jalapeno hakkes og puttes i en skål.
2. Avocado deles i to, og stenen tages ud, skrab kødet ud med en ske.
3. Kødet fra avokadoen moses, skallen af lime rives ned i skålen og saften presses ud over avocadoen og det hele røres sammen og smages til med salt og peber. Top med lidt olivenolie og evt. frisk koriander