fbpx

Taco med carnita roasted salsa og syltede rødløg

Til 4 personer.

Carnita er en klassisk ret, i det mexicanske køkken og ikke uden grund. Det smager virkelig fremragende! Confiteret gris med masser af chili, appelsin og krydderier og så er den selvfølgelig kogt i eget fedt i lang tid. Når kødet så er helt mørt, skrues der op for temperaturen, så kødet begynder at fritere og bliver stegt sprødt.

Ingredienser

  • 400g nakkefilet af gris
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 tsk. Koriander stødt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød chili
  • 2 appelsiner
  • ½ dl. Olie neutral
  • 2 tsk. Salt
  • 1 stk. hjerte salat
  • 1 glas Roasted salsa
  • 2 stk. limefrugt
  • syltede rødløg (se opskrifts video)
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

1. Spidskommen og koriander hældes i et lille ildfast fad, heri kommer der hakket hvidløg, løg og chili. Skallen af appelsinerne skrælles af og saften presses ned i fadet med det andet, tilsæt olie og rør det godt sammen.

2. Nakkefileten skæres i stykker på ca. 3 x 3 cm. Og vendes i marinaden og presses ned. Dæk til med stanniol og sæt den i ovnen ved 160 grader varm luft i ca. 2½ time.

3. Når kødet er færdigt, drænes saften af og gemmes til senere. Kødet steges sprødt på en meget varm pande. Tilsæt saften fra fadet, og rør det hele sammen så kødet absorbere saften og smag til med salt og peber.

4. Sylteede rødløg: her kan også bruges fint snittet forårsløg hvis det skal gå hurtigt.

5. Salaten deles i blade og vaskes godt.

6. Tortillas pakken åbnes og panden varmes godt op. På en tør pande steges de i ca. 30-40 sek. på hver side. Læg dem under et viskestykke og hold dem lune.

7. Anret som i video. Og pres evt. lime udover.  Velbekomme.

Flere opskrifter

Loco Taco Margarita

Torskeceviche på tosdados

Taco med ribeye og svampe

Contact us

Contact us on e-mail

info@locotaco.dk

Read more

www.nolyfood.com

LocoTaco-logo-mexicansk-mad

Follow us

Danish control report