fbpx

Taco med grillet svinenakke, mole og braiseret skalotteløg

Til 4 personer

Mole er et kapitel for sig selv i mexicansk madkultur. Det stammer oprindeligt fra Oaxaca regionen og kommer i mange afskygninger alt efter hvor i landet du er og hvem du besøger. Mole betyder faktisk bare sovs og det passer meget godt, men for os her i norden har mole en meget kompleks smag, som typisk indeholder 30-40 ingredienser. Der er altid masser af chili i forskellige afskygninger samt dehydreret chili, tørret frugt, krydderier, nødder, chokolade og meget mere. Mole er en bombe af smag og dyb umami.

Ingredienser

  • 3-400g. svinenakke
  • 1 glas Loco Taco yucatan salsa
  • 6-10 skalotteløg alt efter størrelse
  • 3 spsk. Oliven olie
  • 1 glas Loco Taco Mole
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 limefrugt

Fremgangsmåde

1. Skalotteløgene pilles og skæres på langs, kom lidt olie på en pande, og fordel de halve løg med skærefladen nedad. Kom låg eller stanniol på, skru op på middel varme og lad dem stege i ca. 30 min. kig lidt til dem i ny og næ, de må ikke brænde på, men må godt få en mørk kant og skal selvfølgelig være møre hele vejen igennem. Løgene tages af panden, deles i lamellerne, krydres med lidt salt, peber og lidt olivenolie

2. Nakkefileten skæres i tynde skiver så de har en tykkelse på 3-4 mm. Smør skiverne med lidt olie, salt og peber.

3. En grillpande varmes rigtig godt op og kødet lægges på. Lad dem stege ca. 20 sek. på hver side.

4. Tag kødet af og kom lidt yucatan salsa på, efter egen smag.

5. Tortillas pakken åbnes, varm en pande godt op. På den tørre pande bages en tortilla i ca. 30-40 sek. På hver side. Læg dem under et viskestykke og hold dem lune.

6. Smør en god skefuld mole på en varm tortilla, kom en skive kød på, fordel de karamelliseret løg og top med frisk koriander. Pres evt. en lime henover lige inden servering.

Flere opskrifter

Loco Taco Margarita

Torskeceviche på tosdados

Taco med ribeye og svampe

Contact us

Contact us on e-mail

info@locotaco.dk

Read more

www.nolyfood.com

LocoTaco-logo-mexicansk-mad

Follow us

Danish control report