Tilberedning af tortillas
Til 4 personer
I mexico har man 100 vis af forskellige majs sorter, røde, blå, lilla, gule hvide osv. majsen er kogt med kalksten, det gør vandet meget basisk som sætter gang i en proces som skiller majsen ad, og frigiver en masse næringsmæssige fordele. Majsen koger i ca. 10 -20 min. gryden slukkes og majsen trækker i det varme vand til dagen efter. Nu fjernes skindet på majsen og nu males majsen til en våd masse som bliver presset sammen til en fast dej, Masa dej. Den dej er grundstenen i hele det mexicanske køkken. Fra tamalas til tortillas som efterfølgende kan blive tosdados eller nachos.
I denne opskrift tilbereder vi tortillas og fylder den med stegte kæmperejer, avocado, syltet rødløg og koriander.
Ingredienser
- 1-2pk. Kæmperejer
- Lidt olivenolie
- 2 stk.avocado
- 1 håndfuld frisk koriander
- Syltet rødløg (se opskrift)
- 2 stk. forårsløg
- 1 pk. Loco Taco tortillas
- 1 glas Loco Taco Roasted salsa
- 1 stk. lime i både.
Fremgangsmåde
1.Rejerne pilles, vendes med olivenolie, salt og peber.
2. Varm en pande godt op. Steges tortillas på uden fedt stof i ca. 30-40 sek. På hver side. Læg dem under et viskestykke eller en plastikpose og hold dem lune.
3. Rejerne steges kort på en meget varm pande. Ca. 40 sek. på hver side.
4. Avocado halveres, befries for sten og skind. Skæres i skiver.
5. Forårsløg snittes fint og vendes med hakket koriander
6. Tag en tortilla, læg skiver af avocado på, kom rejer i, en god skefuld salsa og top med syltet rødløg, fint snittet forårsløg og koriander. Pres en lime båd ud over.