fbpx

INSPIRATION

opskrifter

Tilberedning af tortillas

Lige som vi i Danmark har en bager i en hver lille by. Har man i Mexico, tortilleria hvor folk henter deres friskbagte tortillas. Tortillas er lavet af majs. Og i mexico har man 100 vis af forskellige majs sorter, røde, blå, lilla, gule hvide osv.

Se her hvordan du tilbereder den helt perfekte tortilla.

Taco med grillet svinenakke, mole og braiseret skalotteløg

Mole er et kapitel for sig selv i mexicansk madkultur. Det stammer oprindeligt fra Oaxaca regionen og kommer i mange afskygninger alt efter hvor i landet du er og hvem du besøger. Mole betyder faktisk bare sovs og det passer meget godt, men for os her i norden har mole en meget kompleks smag, som typisk indeholder 30-40 ingredienser. Der er altid masser af chili i forskellige afskygninger samt dehydreret chili, tørret frugt, krydderier, nødder, chokolade og meget mere. Mole er en bombe af smag og dyb umami.

Taco med carnita, roasted salsa og syltede rødløg

Carnita er en klassisk ret, i det mexicanske køkken og ikke uden grund. Det smager virkelig fremragende! Confiteret gris med masser af chili, appelsin og krydderier og så er den selvfølgelig kogt i eget fedt i lang tid. Når kødet så er helt mørt, skrues der op for temperaturen, så kødet begynder at fritere og bliver stegt sprødt.

Torskeceviche på tosdados med avocado

Ceviche stammer fra Peru og kan spores over 2000 år tilbage i Inkariget. Oprindelig lavet på fisk med passionsfrugt. Det  er i dag blevet adopteret ind i mexicansk madkultur, hvor den findes i alle afskygninger. Men helt basalt er ceviche, fisk marineret i en syrlig lage. Syreren tilbereder fisken så den bliver mør. Det er princippet i ceviche.
Herfra er det kun fantasien der sætter grænser.

Hibiscus icetea

Hibiscus icetea er selvfølgelig lavet på tørret hibiscus blomster. Blomsterne vokser i de tropiske verdensdele, og bliver brugt på alle mulige måder gennem hele Asien, Afrika og Amerika.

Hibiscus blomsten har en frisk syrlig smag, som bringer tankerne hen mod friske hindbær med et eksotisk strejf. Den egner sig super godt både  som varm og kold, i cocktails og som ice tea.

Taco med kyllingebryst, avocado og mango salat

En ret hvor hele familien kan være med. Er det en småbørnsfamilie kan man altid servere løg på siden, så man ikke selv bliver snydt. Denne ret kan laves i rigtig mange variationer, om det er kyllingebryst, lår eller andet kød er op til jer. Salaten kan også tages i mange retninger. En rigtig god ret til at få ryddet lidt op i køleskabet.

Torsk i tempura med rødløg og avocado

Fisk i tempura er altid en succes ligegyldig hvor gammel man er. Her kan alt fisk og skaldyr bruges! Hvis man har tid er det altid en fordel at drysse fisken med salt dagen før. Salten trækker vand ud og binder saften i kødet så den bliver mere fast og saftig når den serveres.

Grillet ananassalat med koriander og rødløg

Det mexicanske køkken kan være et meget ekstremt univers, man blander meget sødt, med meget stærkt. Meget fedt med meget frisk. Det er også derfor jeg elsker det så højt. Mexico forstår at balancere ekstreme smage helt perfekt.  Denne opskrift er et glimrende eksempel på lige netop det. sød grillet ananas vendt i syrlig limesaft med frisk koriander. Kom det i en tortilla med fed gris, kom den stærke yucatan habanero salsa på og den er perfekt sammensat! Forstår man at tænke mad på den måde, kan alle måltider blive en sand fornøjelse.

Syltede rødløg i hibiscus

Syltet rødløg er en klassiker i det mexicanske gadekøkken, som kan bruges på nærmest alt. De er super lette at lave, vi har brugt lidt sukker i vores opskrift, det gør man normalt ikke i Mexico, så det er helt op til dig. Hvis du pasteurisere glasset som i videoen han de uden problemer holde sig i 3-6 måneder. Så lav en stor portion af gangen, så er det let at smide på bordet direkte fra køleskabet.

Guacamole

Betyder avocado sovs (guacamole) på det gamle pre. columbiske sprog Aztectisk. Avocadoen har altid været en bærende ingrediens i det mexicanske køkken. Forståeligt nok, den passer stort set til alle retter der serveres, fra ceviche af det fineste fisk til tung Carnita af gris.

Nachos med guacamole, cremefraiche og Roasted Salsa

Traditional set bliver nachos I Mexico serveret til morgenmad, gerne med lidt tomatsauce, friskhakkede peberfrugter og avocado, med et par spejlet æg på toppen. Det smager virkelig fremragende. Og så skal vi huske at det ikke er de samme nachos chips som vi køber i supermarked her i dk. Deres nachos er lavet af de tortillas der var tilbage fra aftensmåltidet i går. Det vil jeg anbefale at i også prøver!

Taco med ribeye, svampe og forårsløg

En smags bombe! Og heller ikke en klassisk taco men det smager virkelig godt. Ribeye er selvfølgelig lidt en luksus spise. Og normalt er det mexicanske gadekøkken baseret på mere ydmyg råvarer. men når du laver bøf på denne måde, behøver man heller ikke 200g. pr. gæst da den bliver skåret i skiver.

Loco Taco Margarita

Hovedingrediensen I en Margarita er selvfølgelig Tequilla. Tequilla er fra Mazcal men fra den certificeret region Jalisco som ligger langs vestkysten. Tequilla kommer i 3 varianter, Silver eller Blanco ulagret. Reposado lagret på egetræsfade I 3-12 md. Og den sidste Añejo som har lageret på egetræsfade fra 1 år til 3 år og så findes der eksklusive Extra Añejo som er op til 12 år på fade. Til margarita ville jeg dog anbefale Blanco eller Reposado da de begge har flotte friske toner og passer godt til limesaften.

Jeg anbefaler i kun shaker til 2 cocktails af gangen.

Tosdados med stenbidderrogn og hytteost

Forret til 6-8 personer. Eller hovedret til 4 personer.

Stenbiderrogn er fantastisk lækkert, så sart og delikat en smag, sammen med en tosdados med lidt salsa føles det nærmest forbudt. Denne lille ret er en Michelin restaurant værdig. Og så er det en hurtig en af slagsen.

Tosdados med tuntatar

Tosdados er de tortillas der ikke blev spist i går, som nu kan frituresteges til en super lækker chip. Og sådan er det i høj grad med tortillas, de har et hav af anvendelse muligheder. Denne ret er fremragende på en varm sommerdag. Kold tuntatar med avocado og masser af frisk limesaft og Roasted salsa.

Taco med grillede rejer og ananas

Denne lille ret har det hele, sødt, syre, stærkt og frisk. Og så er den super hurtig at lave. Har du gjort det et par gange, tager det kun 15 min. at bakse sammen. Hurtigt, sundt og lækkert.

Kontakt os

TELEFON

Torben Bager +(45) 22284689

Rasmus Haven +(45) 28297984

E-MAIL

info@locotaco.dk

LocoTaco-logo-mexicansk-mad
Loco Taco by Noly ApS

FØLG MED

KONTROLRAPPORT